събота, 27 април 2024 г.

Борисов: Кажете поне едно благодаря

Борисов на брифинг заедно с проф. Костадин Ангелов и Даниел Митов

„Винаги сме казвали, че на тези избори има уйдурма. Цифрите го показват. ДПС играха за „Има такъв народ““, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той цитира думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков пред „Медиапул“. Там той казва, че известен политик от близкото минало купува гласове от Враца, Монтана и Видин. Те са за партия с извесен етнос.

„После на Рашков някой му дърпа спирачката рязко. Това е Радев, който знае за тези сглобки и Аврамов вече е депутат. Може и да не е Аврамов, но от ДПС кой да е. Интересно ми е да видя дали някоя медия ще отиде да види кой е този депутат който е купувал гласове“, каза още Борисов.

Той припомни, че десетки кадри по райони от ГЕРБ са били разпитвани преди изборите.

Борисов засегна и темата с отстраняването на проф. Асен Балтов от позицията шеф на болница „Пирогов“. Той определи служебния здравен министър Стойчо Кацаров – „като Румен Радев, но плюс корупция“.

„Когато се говори за дейността на българските герои и то във военно време, 14 месеца, и то срещу непознат враг, уплаши и руснаци, и американци, и германци, и всички. Борихме се денононщно от втора линия като правителство, обезпечавайки с облекла и маски. Обезпечавахме с по 1000 лв. всички работници. Тогава съм се запознал с Балтов, с Мутафчийски, с Тодор Кантарджиев, Гигов, тогава се запознах и с Ангелов, когато го направихме министър.

Всичките тези хора са си били там, 100% професионалисти. А че веднъж са идвали с мен да видят магистралата, заедно спасихме БулБио. Първи отваряхме, първи затваряхме. Сега българите виждат разликата с чужбина. На морето, по планини, народа се весели, почива“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и колко много заразени има в цяла Западна Европа на фона на малкото новозаразени у нас. За България това са едва 57 души за последното денонощие, а за Гърция са 2054.

„Кажете едно благодаря, бе! За метро, за това за онова… Вярно то ще бъде благодаря половин час…“, обърна се Борисов към служебото правителство.

По-рано през деня служебният вътрешен министър Бойко Рашков в интервю заяви, че се надява Борисов да бъде викан още много пъти на разпит по различни случаи през годините. „Ако на Рашков му кажа всичко каквото мисля за него, вярно трябва да ме осъдят. Просто ми е жал за полицаите“, коментира Борисов.

Той обясни, че на разпита в Национална дирекция полиция в четвъртък е бил разпитван по слухове. „През 2012 г. някой чул докато правя крос в резиденция Бояна. А аз не правя кросове, Цецо правеше кросове. Да бяха казали, че е било докато съм играл футбол“, каза той.

Отрече и за слуховете, че имал къща в Барселона. „Нито съм имал къща. Нито имот. Те проверяваха испанци, китайци, французи. Имам си къща. Напрягат ми семейството. Тревожат ми децата“, отвърна той и попита защо не се разследва Бойко Рашков, който имал 19 имота. Посочи и президентския секретар Пламен Узунов, че не е разпитван за плик, който получи в столен ресторант при среща с бившия шеф на митниците Петко Петков.

„Не може да не извикаш Пламен Узунов и да го питаш: „Дори да си взел пури и коняк, защо?“, заяви Борисов.

Според лидера на ГЕРБ ако остане служебното правителство на власт, а не бъде избрано ново ще бъде полезен ход за партията. „Ако може да остане това служебно правителство е идеално за нас, защото то директно виси на врата на Румен Радев и ще го потопи него.
Сведоха нивото на политиката до подигравки“, каза още той.

„Кандидат президента казал, че служебното правителство чудесно се справя с демонтажа на ГЕРБ. Чакай бе, това служебно правителство трябва само да се справя с честни избори!“, каза Борисов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html