петък, 26 април 2024 г.

Янев: Екзотична идея е служебното правителство да остане с постоянен мандат

Снимка Дарик нюз

Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична, заяви във Варна служебният премиер Стефан Янев. Той присъства на Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“.

Екзотичната идея бе на съпредседателката на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

„Това трябва да мине през гласуване в парламента – продължи по темата Стефан Янев. – Преди това предполагам трябва да се мине и през едни много сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиция, която ще предложи нещо подобно. Освен това служебният кабинет е съставен от експерти, които не са партийно свързани и на тези хора не може да им се каже да отидат под строй и да свършат нещо“, заяви Янев. И подчерта, че дали министрите му ще искат да останат на постовете си, опира до свободната воля на всеки от тях.

Запитан дали той персонално би приел да бъде премиер на второ правителство, Янев отговор: „Това е една далечна и почти невъзможна хипотеза. Няма такова предложение още“.

„Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат в следващите дни, защото избраните партии в НС добре осъзнават своята отговорност. Нека ги оставим да работят на спокойствие и да не даваме отстрани рецепти какво и как трябва да се случи – те знаят най-добре”, апелира Стефан Янев.

Янев коментира и последните данни от разследването на инцидента със загиналия пилот край Шабла.

„Следствените мероприятия продължават, не е особено полезно да се коментира в детайли на този етап. Нека дадем на разследващите време, за да си свършат работата. Да не избързваме с изводите, както и да слагаме етикети и да търсим кой какво е направил или не е направил”, каза служебният премиер и призова да няма спекулации по темата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html