петък, 19 април 2024 г.

Дългата ръка на Георги Гергов: БСП гони общинските си съветници в Пловдив

Гергов с остра критика към Нинова (ВИДЕО) - България - DarikNews.bg

По настояване на лидера Корнелия Нинова Изпълнителното бюро на БСП се кани да предложи за изключване червените общински съветници в Пловдив, защото са подкрепили предложението на кмета от ГЕРБ Здравко Димитров за теглене на общински заем от 40 милиона. Това обяви в студиото на Би Ти Ви членът на Националния съвет на БСП и бивш регионален министър Костадин Паскалев.

„БСП удари дъното с Корнелия Нинова. Ако тя спешно не подаде оставка, а партията не бъде поета от диалогичен и адекватен политик, на следващите избори можем да паднем и под 10%“, заяви още Паскалев.

Според него провалът на червената коалиция на 11 юли е резултат от вътрешните битки, които Нинова води на няколко фронта. ”Ето, сега Изпълнителното бюро обмисля да изключи от партията съветниците от БСП в Пловдив, защото подкрепили общинския заем”, обяви Паскалев пред Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице“. Според него със своя авторитарен стил Нинова окончателно ще разцепи партията и в крайна сметка ще я съсипе. Така тя сама щяла да отвори място за нов голям проект вляво.

Според Иван Петков-Бебето, който минава за приближен на Нинова в пловдивската организация, Паскалев е пресолил манджата. „Никой не е говорил за изключване. Доколкото знам, в Изпълнителното бюро просто ще се обсъдят действията на общинските съветници в Пловдив, които подкрепят заем, предложен от кмета на ГЕРБ. Може би отново става дума за дългата ръка на Георги Гергов”, коментира Петков. „Не ме занимавайте с глупости”, бе краткият коментар на бившия местен червен лидер Гергов по случая. Председателят на групата на БСП в пловдивския ОбС Николай Радев пък отново припомни, че решението как да се гласува за заема е взето на заседание на Градския съвет на партията.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html