вторник, 23 април 2024 г.

Годеж в българския лагер преди Токио 2020

В навечерието на олимпийските игри в Токио двама от българските спортисти, които ще представляват страната ни в Япония, се сгодиха. Ерика Зафирова – част от диамантените момичета от ансамбъла на България по художествена гимнастика, получи пръстен и каза „да“ на Дейвид Хъдълстоун – национал на България по спортна гимнастика.
Двамата са заедно от малко повече от 3 години и бяха загатнали, че след Игрите ще мислят и за семейство. Важната крачка с предложението за брак обаче дойде точно преди отпътуването за Токио. Дейвид падна на коляно и предложи на Ерика пред съотборничките й в ансамбъла Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова, както и треньорката Весела Димитрова, с които заедно ще преследват олимпийски медал.
Дейвид е сред първите ни спортисти, които ще започнат участието си на олимпийските игри. Квалификациите в спортната гимнастика са още в първия състезателен ден – 24 юли. Хъдълстоун заминава с проблеми заради контузия, но и с много позитивни емоции, след като чу Зафирова да му казва „да“.
Надпреварата при ансамблите по художествена гимнастика пък е в последните два дни от игрите – 7 и 8 август. Ерика и съотборничките й обаче също ще заминат по-рано, тъй като ще са на лагер в Мураяма, преди да влязат в олимпийското село.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html