понеделник, 15 април 2024 г.

Харалан Александров: Избори след няколко месеца ще хвърлят страната в дълбок хаос

„Проектокабинетът на Слави Трифонов е еманация на желанията на протеста, сбъдната мечта – списък от красиви, образовани млади хора. Аз виждам списък с имена на хора с експертен профил. Притеснява ме този начин, по който беше представено това правителство“.

Така социалният антрополог Харалан Александров коментира реакциите след предложения кабинет от Слави Трифонов пред БНР.

Според него ще има недоволни, което е неизбежно и ще е нормалното състояние оттук нататък:

„Динамиката на всяка революция е такава, че няма щастливи, никой не е щастлив, накрая всички са нещастни. Винаги най-радикалната част е прецакана. Революциите изяждат децата си, най-активните и най-пламенните проповедници на промените се чувстват предадени“.

„Можем да продължим да живеем в режим на перманентна революция. Може да започнат протести срещу правителството на Трифонов. Или част от партиите на протеста да пренесат конфликта към своите предполагаеми партньори. Това, което сплотява носителите на промяната, е дразнещата фигура на Бойко Борисов… Ако ще продължаваме с борбата и противопоставянето, моментът на стабилност започва да се отлага за далечно бъдеще. От гледна точка на императива на нашия общностен живот нещата вървят към нарастваща ентропия“.

По думите на социалния антрополог нито една партия няма интерес от нови избори:

„Избори след няколко месеца ще хвърлят страната в дълбок хаос. Няма съмнение, че Трифонов им извива ръцете… Очаквам много страсти и драма. Ако искат да оцелеят, разумно е правителството да бъде подкрепено. Другият вариант е тежък за страната“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html