16.1 C
София
неделя, 2 октомври 2022 г.

Иван Сотиров: Нали уж всички се борите за идеята, а не за службици и порции?

Иван СОТИРОВ
Да попитам всички тези мушмороци, които в предишния парламент бяха готови да подкрепят правителство на ИТН като втора политическа сила, безусловно, дори без да са чули какво е, защо сега не са готови да подкрепят предложения кабинет от ИТН, които вече са първа политическа сила?
Нали уж всички се борите за идеята, а не за службици и порции? Нали единствената ви критика срещу Трифонов беше, затова че бягал от отговорност? Е, вече е готов да я поеме. Тогава не беше ли компрометирана конституционната процедура, за която днес толкова се вайкате? Защо чак сега ревнахте какъв бил и с кой играл Трифонов преди няколко десетилетия? Нали същите вие го славехте в хор довчера? Ами да бяхте имали куража да ги кажете тези неща преди изборите, можеше и да са ви по-добри резултатите. Не го направихте, не се бихте за победа, а унизително се докарвахте на този, който приехте, че е предопределен да бъде победител. Когато отиваш на избори с вяра в предопределението, ти нямаш избор – получаваш предопределеното, дори нещо повече ти го докарваш.
За кои от вас Николай Василев е проблем – за тези които бяха в Тройната коалиция или за тези, които бяха в Реформаторския блок с неговите ортаци Кунева, Вълчев и т.н.?
Да попитам и тези от вас, най-кресливите, които сте заели революционната поза на изразители на гражданския гняв срещу корупцията и които парадирате, че сте морала и съвестта на нацията – не играхте ли така и с Борисов? Докато бяхте в коалиция с него беше ваш джедай, когато ви разкара се сетихте, че преди няколко десетилетия е бил комунист, милиционер и мутра. Не е ли време поне малко да се засрамите и смирите, защото очевидно не сте революционери, а дребни политически комисионери?
От ФБ профила на автора. Той е бивш главен секретар на СДС
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html