четвъртък, 25 април 2024 г.

Анализаторите изненадани и разочаровани от Слави

Слави Трифонов е „сивият кардинал“, който би могъл да действа и без да участва в директни сблъсъци. Той би могъл да участва отзад и да прави политика. тази критика отправи пред бТВ политическият пиар Нидал Алгафари.

Нидал Алгафари (ляво), кадър бТВ

„Вчерашният ход на Слави Трифонов не ме изненада. „Има такъв народ“ по всякакъв начин се опитват да правят нещо, което е по-различно и интересно в политиката“, каза той. „Щях да бъда по-изненадан, ако този кабинет беше представен на хората преди изборите. Тогава Слави може би щеше да има много по-добър резултат от сегашния. Тогава щеше да даде право на хората да изберат правителство“, коментира Алгафари.

По думите му големият проблем оттук-нататък ще бъде коя от трите политически партии на статуквото ще му даде нужните гласове в парламента. „Той винаги ще им бъде заложник. При най-малкия катаклизъм или неразбирателство помежду им винаги могат да се договорят, за да искат вот на недоверие“, каза Нидал Алгафари.

„Явно има тенденция кандидатите за политически лидери да се държат като в хаганат”, коментира пред Нова телевизия политологът Димитър Аврамов.

„Говориш как ГЕРБ са централизирали държавата, как Борисов е взимал решенията сам, а изведнъж в собствената си телевизия, игнорирайки големите медии, идваш и казваш: „Това е кабинетът!”. Когато се явяваш на парламентарни избори, се явяваш за това да се конституира парламент, да уважиш вота на хората. Когато имаш 60 депутати, как ще защитаваш работата на министъра по ромските въпроси? Не можеш да хвърлиш един кабинет и да кажеш: „Тази лоша политическа класа!”. Последователен е в лошото си възпитание, в лошото си отношение към хората. Пожелавам успех на ИТН, но трудно може да има по-лош фалстарт. Не може да се държиш лошо към всички, все едно си сам във вселената”, заяви Аврамов.

Според анализатора Георги Харизанов съставът на проектокабинета не е лош, но е лош начинът, по който той беше представен. Той коментира и теориите, че се цели да остане служебното правителство, назначено от Румен Радев. „Така изглежда. На този въпрос трябва да ви отговорят хората, които бяха посочени в персоналния състав на това правителство”, каза Харизанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html