събота, 20 април 2024 г.

В Гърция ударихме рекорд по гласували българи

Броят на гласоподавателите в неделя в Гърция беше рекорден – двойно повече гласуваха. Тези, които бяха на почивка в южната ни съседка, можеха да гласуват с попълване на декларация. Броят на гласоподавателите дори надмина този на гласуващите на евроизборите през 2019 г., предаде Нова телевизия.

кадри Нова телевизия

„До 4 часа сутринта броихме бюлетините. В нашата секция най-много гласове бяха дадени за „Демократична България”. Над 700 гласа, убедителна победа. Следващата партия беше „Има такъв народ” с около 200 гласа. Хората чакаха на опашки, за да гласуват. Имахме много работа”, разказа Мария Тошева – зам.-председател на секцията в Никити.

Желаещите да гласуват търсеха сянката не под чадъра на плажа, а пред изборната секция. Поясът, ветрилото и игрите бяха не на плажната ивица, а в основното училище в града.

На опашката в Никити, камерата На Нова телевизия засече и едни от най-известните български братя – Аргирови. Магдалена Малеева също се оказа сред чакащите българи.

Заради големия интерес към гласуването консулството ни в Солун взе решение – да бъдат докарани резервни бюлетини. Минута след 20 часа гласува и последният българин. След него секцията беше затворена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html