четвъртък, 18 април 2024 г.

Нинова: Оставката ми не стои на дневен ред

Подаването на оставка от лидера на БСП Корнелия Нинова не стои на дневен ред, заяви самата тя на брифинг, свикан за да коментира резултатите на партията на току-що приключилите избори. Очакват ни по-важни неща, приоритет сред които е да се свика стабилен парламент, каза Нинова.

Корнелия Нинова, кадър БНТ

Тя благодари на гражданите, че са гласували, на коалиционните си партньори за подкрепата и участието, както и на всички, които са се включили и са дали приноса си за представянето на изборите. Всички в лявото дадоха своя принос и им благодаря, каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова каза, че са събрали Изпълнителното бюро на БСП, коалиционните си партньори и Националния предизборен щаб, за да обсъдят резултатите от изборите. Така са достигнали до няколко извода за проведения вот.

Първото, което Нинова посочи, е, че е регистрирана безпрецедентно ниска активност, откакто се правят парламентарни избори в България. Според нея не е имало истински политически дебат в кампанията. ГЕРБ воюваха със служебния кабинет, „Има такъв народ“ мълчаха… Нямаше как хората да преценят програмите на партиите, обясни Нинова. По думите й това може би е наказателен вот на политиците, затова че са подложили избирателите на два вота в рамките на три месеца. Следващият парламент започва с много ниска легитимност, а това е притеснително за институциите и държавността, подчерта Корнелия Нинова.

Тя смята, че не се е състояла протестната вълна и политическите сили отново са се върнали в изходната точка. Партиите на протеста отново нямат мнозинство, което значи, че ще трябва да водят диалог с някоя от останалите партии.

Нинова бе категорична, че след изборите трябва да има редовно правителство, което да се заеме с дълбоките промени и да решава бъдещите задачи – да внесе Плана за възстановяване, да се погрижи за доходите на българите, да подготви хората за предстоящата зима, в която и цените ще са по-високи.

Корнелия Нинова сподели мнението, че БСП препотвърждава резултата си от изборите на 4 април. С активната кампания, която направихме, очаквахме повече, но явно не ни стигна времето между двата избора. Продължаваме по пътя – търсим лявата алтернатива, категорична бе лидерката на червената партия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html