вторник, 23 април 2024 г.

Тошко Йорданов: Финансираме се от членски внос и каквото там някой даде

Тошко Йорданов, говорител и единствено публично лице на „Има такъв народ“, отговори на въпроси на „Капитал“. Той бе конкретен единствено за начина на финансиране на партията. Този отговор има фундаментално значение, защото ИТН бе инициатор за намаляване партийната субсидия на 1 лв. за глас, но мълчаха откъде ще намират пари за издръжката на партията. 

На въпроса как ще се финансира Тошко Йорданов даде следния отговор: „Много простичко. Нашите членове дават 10 лв. членски внос на месец и дарения, разбира се, каквито там някой благоволи да даде.“

По въпроса за партньорите, с които възнамеряват да управляват, той повтори вече известното: „Махаме ДПС, БСП и ГЕРБ… и се надявам останалите да имат над 121 депутати.“ „Останалите“ са „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

Йорданов бе уклончив по въпроса категорично ли ще откажат подкрепата на някоя от формациите, които наричат „партии на статуквото“: „Ще видим, наистина не знам…“

„От друга страна пък нашето мнение е, че да се прави правителство на всяка цена също не е добра идея… По-добре е да се отиде на избори, което е нормален демократичен процес, и да има избори дотогава, докато хората наместят така съотношението, че може да има стабилен кабинет“, анализира ситуацията Йорданов.

Какви са отношенията на партията с укриващия се в Дубай Васил Божков? „Оф, писна ми от този въпрос, честно“, бе категоричният отговор на говорителя на ИТН.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html