събота, 20 април 2024 г.

Ашли Барти триумфира на „Уимбълдън“

Световната №1 Ашли Барти спечели „Уимбълдън“! Във финала австралийката победи с 6:3, 6:7(4), 6:3 поставената под №8 в схемата Каролина Плишкова.

И за двете това бе втори финал от Големия шлем. Барти вече може да се похвали с две титли, докато чехкинята остава една от най-добрите тенисисти в последното десетилетие, която не е достигала до Мейджър трофей.

Мачът започна превъзходно за Барти, което ѝ позволи в крайна сметка комфортно да достигне до успеха в първия сет. Във втората част играта бе много по-равностойна като Плишкова съумя да върне ранен пробив на съперничката си преди да се стигне до драматичния край на сета. В него чехкинята пропиля аванс от 40:0 при 5:5, за да даде шанс на Барти да сервира преди да последва рибрейк. В тайбрека пък Плишкова бе много по-спокойна и така измъкна успеха в сета.

Положителната развръзка не доведе до силно начало за нея в третия сет, напротив – чехкинята допусна пробив, който даде контрол на Барти, която след 3:0 не пропусна да се възползва от аванса си и с хубави сервис геймове до края да стигне до големия успех.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html