19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

Караянчева за Рашков: Полицейщина и чудовищни манипулации

„Призовавам директора на РУ-Кърджали да излезе публично и да заяви, дали, как и с какво съм го заплашвала. В противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Рашков за показна наказателна акция срещу мен“, заяви бившата председателка на 44-тото НС Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Поводът за думите й е обвинението от страна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков на брифинг днес, че е звъняла и е заплашвала с уволнение директора на РУ-Кърджали, защото е арестувал служители от горското, за които Рашков смята, че са от ГЕРБ.

Караянчева допълни, че изказването на Рашков цели да я дискредитира в навечерието на изборите и да ескалира напрежение в региона. „Свидетели сме на чудовищни манипулации от страна на служебното правителство на Радев. На брутална Гьобелсова пропаганда и внушаване на страх у хората в цялата страна и в частност на хората в Кърджалийско, прикрити зад фасадата на борба с купения вот“, допълни още Караянчева.

Тя подчерта, че подобна груба полицейщина, обиски, арести по донос, разчистване на сметки и подгряване на сценария гласове срещу дърва, България не помни от мракобесните тоталитарни времена. „На всички, които репресивната машина на Рашков продължава да мачка и преследва, ще кажа: Не се страхувайте. Няма верига за истината, а истината е на наша страна“, заяви Караянчева

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html