петък, 26 април 2024 г.

Слави Трифонов иска нови извънредни избори?

Партията на Слави Трифонов ИТН опипва почвата за нови, втори поред извънредни парламентарни избори. Това става ясно от изказването на кандидата за депутат от партията и сценарист на шоуто Филип Станев. „Хората не трябва да се страхуват от нови избори, ако отново не бъде излъчено правителство след вота на 11 юли – каза Станев пред Би Ти Ви. – Изборите са най-доброто лекарство за демокрацията и не изключвам да има такива, ако няма мнозинство в парламента. В една демокрация не трябва да се плашим от избори. Избирателите решават, нека направят така да има стабилно мнозинство и тогава с удоволствие ще поемем тази отговорност. Подготвени сме, имаме експертите“.

Той за пореден път подчерта, че „Има такъв народ“ няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС. Според него ще е несъстоятелно години наред в „Шоуто на Слави Трифонов“ да се обяснява как тези партии са провалили държавата и накрая да започнат преговори точно с тях. По думите му това ще е нечестно към избирателите. Той обаче не отхвърли евентуална подкрепа от някоя от тези партии за съставянето на кабинет.

„Не можеш да кажеш на някой да не те подкрепя. Може да не искаш да работиш с него, но не и да не те подкрепя“, уточни Станев. Той каза още, че съдебната реформа е належаща и спешна и ще е едно от първите неща, с което партията ще се захване, ако управлява. Като основни цели Станев постави изваждането на прокуратурата от съдебната власт и поставянето ѝ в изпълнителната и закриването на специализираните съд и прокуратура, които определи като бухалки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html