петък, 19 април 2024 г.

Думи към младите почитатели на Грета Тунберг: Събудете се!

Няколко думи към младите почитатели на Грета Тунберг, които наскоро отново протестираха за климата, обвинявайки по-старите поколения в еконесъобразност. Обръщението е публикувано в Cloudnews Australia и разпространено през социалните мрежи:

Вие сте първото поколение, което има климатици във всяка класна стая, уроците ви са базирани на достъпни данни, имате телевизор във всяка стая, можете да използвате електронни устройства по цял ден.

Не ходите на училище пеша или с велосипед, а използвате всякакъв вид транспорт на  двигатели за горене на бензин или газ. Много от вас дори всеки ден са докарвани до класната стая с колата на родителите си.

Вие сте най-големият потребител на ресурси в човешката история досега. Продължавате да купувате нови дрехи, за да сте „тренди“, както беше и миналата и предишните години.

Едва ли някой от вас си поправя дрехите и едва ли има представа как се сменя счупен цип, нито как се използва шевна игла.

Всичко се изхвърля. Вашите протести ще бъдат обявени по дигитален и електронен начин. Мобилният ви телефон и таблетът са онлайн 24 часа на ден. С всичките си електронни играчки вие сте най-големият потребител на ток.

Преди да протестирате, изключете климатика или отоплението, отидете на училище, изключете мобилните си телефони, PCs, Xbox, Playstations и прочетете книга, направете си собствен сандвич, вместо да го купите готов в пластмасова опаковка.

Но нищо от това няма да се случи, защото сте егоистични, зле образовани, манипулирани от хора, които ви използват и казват, че правите благородна кауза, докато се забавлявате и се наслаждавате на най-големия западен лукс.

Събудете се и просто затворете разглезената си уста! Намерете факти, преди да протестирате! Направете света по-добър, като започнете от себе си!

И не обявявайте хората, живели далеч по-скромно и природосъобразно, за убийци на планетата!

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html