сряда, 24 април 2024 г.

ЦСКА взима 1 милион евро за Тиаго

ЦСКА обяви официално за раздялата с Тиаго Родригес, който ще продължи кариерата си в „Ал-Хазм“. Това става със закъснение от около една седмица, след като новината беше съобщена в Саудитска Арабия. Местната преса написа, че в касата на българския тим ще влязат 1 милион евро.
„ЦСКА финализира трансфера на халфа Тиаго Родригес и португалецът вече официално е футболист на клуба „Ал-Хазм“, който е част от елита в шампионата на Саудитска Арабия. 29-годишният полузащитник от няколко дни е при новия си отбор, където премина успешно медицински прегледи и уточняваше детайли по личния си контракт. ЦСКА иска да изрази своята благодарност към професионализма и лоялността на Тиаго. Не е тайна, че през последните две години към него имаше засилен интерес от чуждестранни клубове. В името на високите ни цели за трофей и пробив в евротурнирите, от миналото лято насам ръководството отказа 3 много изгодни финансово оферти. Личните условия за самия футболист пък бяха несравнимо и в пъти по-добри от моментните му възнаграждения“, коментира изпълнителният директор Пламен Марков.

Португалецът акостира на „Армията“ през лятото на 2017-а след сделка с „Порто“. За 4 сезона у нас малко не му достигна да подобри рекорда за легионера с най-много официални срещи в клубната история. Той записа във всички надпревари общо 154 мача и по този показател го изпреварва само сенегалецът Ибрахима Гай със 161 двубоя. Тиаго добавя в актива си 34 гола и 40 асистенции, а паметни ще останат попаденията му срещу „Базел“ в плейофа за Лига Европа, с които ЦСКА се класира след дълга пауза за груповата фаза.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html