20.2 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Тошко Йорданов: Нашият премиер ще е експерт

За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има поне 121 депутати от тези партии. Ние, както вече заявихме, коалиция с партии на статуквото няма да правим. Това заяви пред Нова тв Тошко Йорданов, зам.-председател на „Има такъв народ”, водач в Пловдив – град, и Пловдив – област, в отговор на въпрос с кого би се коалирала политическата формация след вота.

По думите му, ако българският народ иска промяна, иска правителство и иска промените, започнати от служебния кабинет да продължат – би следвало всички да излязат и да гласуват. „Хората трябва да гласуват така, както го усещат. Надявам се, не за някоя от партиите от статуквото”, посочи той.

„Надявам се хората да гласуват и да гласуват. Надявам се да осъзнаят, че промените се случват само през избори”, категоричен беше Йорданов и допълни: „Ние знаем как ще постъпим при всеки един възможен вариант. Ще постъпим отговорно”.

Според него ситуацията не е да се състави правителство на всяка цена. „Ако ще има кабинет, той трябва да свърши някаква конкретна работа. Не може да се състави правителство само за да има такова и да не се ходи на избори. Ако ще има правителство, то трябва да върши някаква работа”.

„Ако избирателят прецени, че трите така наречени партии на протеста заслужават доверие – ще бъде по-практично и по-лесно  да се сформира правителство и да се свършат конкретни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ, е абсолютна глупост.”

По отношение на фигурата на премиера, която биха предложили, ако спечелят изборите, Йорданов беше категоричен: „Нека минем изборите. И ако сме в положение, в което да представим кабинет – ще представим такъв. Премиерът ще е по-скоро експерт – това е най-логичното”.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html