четвъртък, 28 март 2024 г.

Служебният премиер: Гласувайте свободно, отговорно, осъзнато и без страх

Призовавам политическите партии и коалиции да бъдат отговорни в изборния процес. Да загърбят популизма и пиар акциите и да подходят национално отговорно, защото се опасявам, че предстоят трудни времена и бъдещото разположение на силите в парламента трябва да формира едно стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да взема непопулярни решения и да провежда реформи“.

служебният премиер Стефан Янев, кадър БНТ

Това каза служебният премиер Стефан Янев пред журналисти в началото на днешното редовно правителствено заседание.

Той добави, че в основата на това бъдещо управление трябва да бъде икономическата доминанта, така че България да получи своята възможност да развива икономически потенциала си в интерес на цялото общество.

Янев отправи апел и към българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас свободно, отговорно, осъзнато и без страх.

„Служебното правителство помага, полага усилия и ще продължи да полага такива усилия до и включително в изборния ден, за да се гарантира честността, прозрачността и автентичността на изборите“, каза Янев.

Той благодари на МВР, другите правоохранителни органи и институции, ангажирани с подготовката на изборите, включително и в сферата на сигурността, за да предотвратят „онези грозни явления, които наричаме купен и корпоративен вот“. По думите на Янев тяхната работа дава резултати, което според него е достатъчно основание българските граждани да се чувстват сигурни и дадат своя вот без притеснение.

„Основният приоритет на служебното правителство е резултатите от изборния процес да кореспондират с нагласите на българските граждани и новият парламент да отразява по обективен начин електоралната подкрепа, която всяка една от партии и коалициите, участваща в изборния процес, ще получи“, изтъкна Стефан Янев.

„Другото, което е важно, е политическите партии да чуят гласа на хората, техните желания и идеи за развитие на страната, за да се опитат да ги имплементират в подходящи политики. Само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономически държавата, развиваме икономиката в посока икономика с висока добавена стойност, за да може всички останали социални системи да работят в интерес на гражданите“, допълни премиерът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html