петък, 26 април 2024 г.

Наше момиче с романтичен филм на фестивала в Кан

Режисьорката и аниматорка Лина Калчева ще участва на филмовия фестивал в Кан, който започва днес. В селекцията на младата артистка е включен нейният филм „Other Half“ – „Другата половина“. Анимацията е сред 17-те избрани в конкуренция от 1835 ленти, представени от филмови училища в цял свят.

„Другата половина“

„Като концепция филмът е романтична епика. Искаме да представим всякакви романтични връзки, накрая човек да види, че връзката със себе си всъщност е най-важна и не може без нея“, каза Лина Калчева пред БНР.

Във връзките си понякога жертваме много от себе си, за да се харесаме на някой друг или за да се получи дадена връзка, смята Лина Калчева. Според нея трябва да почувстваме първо собствената си цялост, преди да усещаме такава с другиго.

Лина Калчева

Филмът е вдъхновен от гръцката митология, но е фентъзи, а създанията са малко като извънземни, затова и музиката е странна, обясни Лина Калчева.

За нея това е първи голям фестивал. След много безсънни нощи екипът на Лина ще се събере в Кан за първи път от известно време насам.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html