събота, 27 април 2024 г.

10 души се погрижиха за трудното изхождане на папа Франциск

Главата на римокатолическата църква папа Франциск е добре след операцията на дебелото черво, която му бе направена в клиника в Рим, става ясно от съобщение на Светия престол, цитирано от Ройтерс.

Говорителят на Ватикана Матео Бруни заяви, че папата е „реагирал добре“ на операцията, извършена под обща анестезия, но не каза колко дълго ще остане в римската болница „Джемели“.

Операцията бе извършена от 10-членен медицински екип. Освен че причинява болка, това състояние може да доведе до подуване, възпаление и трудно изхождане. По-често засегнати от него са старите хора.

Франциск бе опериран от дивертикулоза на дебелото черво – състояние, при което се формират торбовидни разширения в стената на дебелото черво и то се стеснява.

Франциск страда понякога от задух, тъй като на млади години част от белите му дробове е била премахната след заболяване в родната му Аржентина. Той страда и от ишиас, което го принуди да пропусне няколко прояви в началото на годината и му причинява понякога проблеми с ходенето.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html