2.8 C
София
неделя, 25 септември 2022 г.

Тома Биков: Бойко Рашков е дървен комунист

„Рашков е основен пиар на това правителство, защото МВР заприличва на пиар агенция, във финалната част на своята активност“, заяви Тома Биков на брифинг на ГЕРБ. „Рашков вече започва атака срещу българската православна църква. Обвинява я в сделка, а сделките прави той, и то за имоти“, каза Биков по повод изявление на силовия министър, който заяви, че ГЕРБ и църквата са сключили сделка за подкрепа с гласове срещу финансиране.

Снимка Интернет

Тома Биков определи Бойко Рашков като доста объркан човек, който два месеца броди из българския ефир. „Понеже последните два месеца всички са срещу нас, МВР, някои медии, опоненти, ние отново сме първа политическа сила според социологическите проучвания“, припомни Биков.

„Такива дървени комунисти като Рашков са се опитвали да унищожат църквата вече 100 години, но мавзолеи вече няма, а църкви още има. Не църквата подкрепя ГЕРБ, а ГЕРБ църквата. Надявам се, сега да не викат митрополити на разпит в полицията“, каза Тома Биков и обобщи, че това, което прави този объркан човек, не е правил никой за последните 30 години“.

„Като 17-та точка от заседание на МС на 30 юни е взето решение България да повиши своя данък без обществено обсъждане и без никаква оценка на въздействие. България се съгласява да повиши корпоративния данък с минимум 50 на сто при положение, че страната ни е една от най-привлекателните за инвестиции“, заяви на брифинга Александър Иванов. Той запита защо финансовият министър Асен Василев не е дал пресконференция, за да осветли тази толкова важна стъпка за страната ни. Иванов подчерта, че служебния кабинет на Радев реално обрича инвестициите у нас.

Бившият социален министър Деница Сачева уточни, че решението е непрофесионално и непочтено. „Това е резултатът от неформалната коалиция, която се опитва да прерасне в официална, ИТН-ДБ и Мая Манолова. На практика над 250 милиона лева ще бъдат взети от бизнеса, което ще рефлектира върху социалната политика и безработицата у нас. Стойността на социалните послания на всички партии, варира между 5 и 15 млрд. лева, а това е невъзможно без повишаване на данъците, което е преминало на тъмно през служебното правителство“, заяви Сачева.

Томислав Дончев пък определи служебното правителство като изключително активно, откъм интервюта, пресконференции, селфита с празни язовири. „По съществен е въпроса, защо тук има тишина? Ние настояваме да чуем позициите на партньорите в Съвета за тристранно сътрудничество. Един такъв въпрос обичайно отнема месеци консултации и дискусии, как ще се отрази на отделните граждани, на заплатите на работниците. Настоявам всички партии да се обозначат и какво е мнението им за увеличаване на корпоративния данък. Редно би било една седмица преди изборите всички основни политически сили да имат ясна позиция. Редно е принципала на това правителство Румен Радев да излезе с позиция“, заяви още  бившият вицепремиер.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html