петък, 26 април 2024 г.

Минеков пак обърна лопатата. Знае ли какво говори?

Само дни след като призна, че е сбъркал в твърденията си за злоупотреби при осъществяването на проекта за Ларгото в София, служебният министър на културата и известен протестър Велислав Минеков смени текста на песента. Той отново започна да хвърля обвинения за злоупотреби и забрави по-ранните си думи.

Велислав Минеков, кадър Нова телевизия

„Проектът за Ларгото е свързан с пълно беззаконие и корупция. Ще си отидат хора на много високи позиции. Трябваше да дойде служебното правителство, за да се задействаме”, заяви Минеков пред Нова телевизия и изненада водещите на сутрешния блок „Здравей, България”.

Той се зарече, че не е оспорвал констатациите на ОЛАФ за нарушенията в реконструкцията на Ларгото, а само размера на финансовата санкция. Минеков беше обвинен, че първо е съобщил за нарушенията, а след това се е отказал от тях. По думите му той никога не е казвал, че проектът е законен.

Велислав Минеков поясни, че се бори за по-малка финансова корекция, тъй като тези пари ще ги плащат българските данъкоплатци.

„Бях на протеста, когато се вършеха злоупотребите. Тогава г-жа Фандъкова ни обясни, че ще направи комисия, която да прегледа случая, и ето го резултата. От доклада става ясно, че злоупотребите са ужасяващи. Констатациите на ОЛАФ вече са в прокуратурата и чакаме тя да действа”, съобщи Минеков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html