19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

Филип Станев, Ивайло Вълчев от ИТН: Не бива да се плашим от избори

Не се избира правилно със сърце, а с разум. Затова разчитаме да гласуват за нас избиратели, не симпатизанти, фенове. В 45-ото народно събрание се срещнахме с едно театро от страна на ГЕРБ, БСП и традиционните партии“, заяви в „Неделята на NOVA” Филип Станев, водач на листата на „Има такъв народ“ в 25-и МИР-София. В предаването гостува и друг сценарист на Трифонов – Ивайло Вълчев.

Ивайло Вълчев и Филип Станев. Снимка Интернет

Според Филип Станев политиците през последните години са изпразнили от съдържание думата държавник, това разочарование отблъсна хората, но сега има събуждане и „Има такъв народ“ разчита на него.

Кандидатът за депутат е убеден, че българските граждани трябва да вземат нещата в свои ръце, а политическият проект е бил създаден заради потъпкването волята на народа.

Филип Станев вярва, че доверието е най-ценната инвестиция, което е постигнал Слави Трифонов. „Това, че няма да вземе държавен пост, не го прави безотговорен към проблемите на хората“, категоричен бе той.

Относно следизборни коалиции и партньори сценаристът и вече политик заяви, че всичко е в ръцете на българските граждани, като след изборите ще е ясно дали има желание за съставяне на правителство.

„Не бива да се плашим от избори в една демокрация“, добави той и заяви, че в една демокрация е здравословно да имаш опоненти, но Корнелия Нинова е направила такива неща с партията си, че върви уверено към политическия залез. За бившия премиер Бойко Борисов Станев заяви, че е като герой от мафиотски филм.

„Служебното правителство дръпна една завеса, която показа проблемите на миналото управление“, смята Филип Станев.

В предаването Ивайло Вълчев, водач на листата на „Има такъв народ“ във 2-ри МИР-Бургас, заяви, че са проведени много срещи с хората и са затвърдили убеждението си, че те са много по-умни, отколкото на някои им се иска.

Той допълни, че са разбрали как няма начин да се променят нещата отвън, което е причината за влизането им в политиката.

„В „Има такъв народ“ от самото начало казваме свободно мнението си, за разлика от другите партии, ние не убеждаваме хората, ние сме убедени от тях, че трябва им отговорим.на техните очаквания“, каза още Ивайло Вълчев.

Той разясни, че мълчанието не е било мълчание, защото представителите на партията са говорили, но не там, където говорят останалите.

„При нас нещата са прагматични, говорим конкретно с хората“, заключи Ивайло Вълчев.

За служебното правителство той констатира, че е показало как за кратко време може да се свърши много работа, неизвършена досега.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html