19 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Даниел Митов каза какво правеше Борисов при Ердоган

Неформална е била вчерашната среща на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, обяви пред бТВ членът на ръководството на ГЕРБ Даниел Митов. Той добави обаче, че има загриженост в партията и от действията по повод предстоящите избори на други наши политически сили на територията на югоизточната ни съседка.

Даниел Митов, кадър бТВ

Грижата е за гласуващите там български турци изселници. „Не можем да твърдим, че това е електорат на ДПС. Не можем и да оставим в ръцете на една политическа партия, именно ДПС, да владее вота на изселниците. Ние работим с изселническите организации. Бойко Борисов имаше намерение да отиде и отиде на среща с изселническите организации“, каза Митов.

„Откакто в последния парламент партията на Слави Трифонов с „Демократична България“ и с помощта на останалите политически партии отвориха безброй много секции в Турция, на нас ни е ясно, че тези хора не могат да бъдат монополизирани от една политическа партия“, посочи Даниел Митов.

По повод неформалната среща Борисов-Ердоган според него тези отношения са ценни и трябва да бъдат ползвани и в бъдеще. „България по време на миграционната криза през 2015-2016 г., ако не бяха тези отношения, можеше да има огромен проблем по границите“, даде пример Митов.

„С президента Ердоган не е много лесно човек да се срещне и това е показателно за отношенията, които съществуват между тях“, заяви кандидат-депутатът.

„На избори хората подреждат политическите партии и коалиции, дават легитимност на определени политически субекти, които след това са длъжни да влязат в диалог така, че да формират приоритети. Не мисля, че ГЕРБ и БСП могат да формират заедно политически приоритети“, категоричен беше Даниел Митов.

„Когато минат тези избори, трябва да се опитаме да възстановим културата на разговор и на диалог, трябва да прекратим с това озверяло говорене, оголена злоба и реваншизъм, защото това винаги се плаща скъпо“, посочи той.

„Виждаме едно войнстващо невежество от страна на служебния кабинет, опитват се да спекулират с неща, които се оказват неверни“, смята Даниел Митов.

„Ако изборите са честни и прозрачни, ще ги признаем“, посочи той в отговор на въпрос „Ще признае ли ГЕРБ резултатите от вота?“.

„Имаме опасения за начина, по който се организират в момента изборите, особено машинният вот. Ще осигурим възможности за наблюдение на организацията на изборите, ГЕРБ – СДС настоява да се броят отрязъците от машините, които се пускат в урните“, уточни той.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html