5.8 C
София
неделя, 25 септември 2022 г.

Над 80% от българите ще прекарат лятната си почивка у нас

Най-малко 78% от българите вече са резервирали или планират почивката си за лято 2021. 84% от тях възнамеряват да почиват в България. Това разкрива проучване за финансовите нагласи, проведено от компанията за небанкови потребителски кредити „Кеш Кредит“. Високите проценти сочат, че хората започват да преодоляват притесненията си от пандемията, като тенденцията е да се придържат към същия бюджет, който са отделяли за ваканции и преди нея.

сн. e-burgas.com

Анкетата показва, че над 90% от българите ще отделят до 1500 лв. за лятната си почивка, което за 47% ще осигури отпуска за двама, а за 31% – семейство от три или повече членове. Преди пандемията 89% са отделили същия бюджет, което показва, че почти няма разлика във финансовите нагласи на анкетираните за отделени средства за отдих.

62% възнамеряват да изтеглят кредит, за да финансират почивката си, като 23% от тях признават, че финансите не им достигат да спестяват. 37% ще изтеглят заем, за да покрият част от лятната си почивка, а близо 20% ще вземат кредит, ако бъдат изкушени от ексклузивна оферта към екзотична дестинация. За 19.5% изтеглянето на кредит е единственият начин да си позволят да отидат на почивка поради липса на доходи.

„За нас е от особена важност да предлагаме продукти, които отговарят на нуждите на потребителите. Проучването ни показва, че хората имат нужда да сменят заобикалящата ги среда и са готови да пътуват. Изглежда, че пандемията не е променила финансовите им очаквания за разходи за почивка, но и бюджетът им не се е променил значително. Изключително сме щастливи, че България е предпочитаната дестинация за лятна ваканция през 2021 г. и ще подкрепим всички в намерението им да си позволят така желаната почивка“, каза Станислава Стратиева, маркетинг мениджър на „Кеш Кредит“.

Проучването сочи още, че 34% от анкетираните се доверяват на една и съща кредитна компания при нужда от средства, а едва 13% се консултират с приятели за препоръки.

Анкетата на „Кеш Кредит“, включваща 15 въпроса, бе проведена онлайн през юни 2021 г., като в нея взеха участие 2200 участници, клиенти на компанията, както и хора, които не са се възползвали от услугите ѝ досега.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html