петък, 26 април 2024 г.

Цветанов: Бившите управляващи вече няма да манипулират вота

 

Криминалният психолог Тодор Тодоров, водач на листата във Враца, и председателят на партията Цветан Цветанов се оплакаха, че след сигналите им за манипулация, подадени за вота на 4 април, не са последвали никакви действия. Сигналите са внесени в Районна прокуратура – Бяла Слатина и в ЦИК от „Републиканци за България“.

„Всички в последните години говорят за манипулации на избори, за това, че не е важно кой гласува, а кой брои бюлетините след това. Е, ние с екипа на „Републиканци за България“ в Бяла Слатина успяхме да докажем, че това нещо наистина съществува“, съобщи Тодор Тодоров и каза, че сега вече се очаква разследването да приключи и скоро да станат ясни резултатите от него.

Констатирахме нарушения в някои от изборните комисии били свързани с манипулиране на бюлетини след края на изборния ден, но не последвало нищо от това.

„Като човек, който повече от 20 години работя с лъжата, за да откривам истината, с колегите ми успяхме да докажем, че манипулациите на изборите се случват и те са факт. Поне в нашата област и в нашия град те са насочени в полза на бившата управляваща партия ГЕРБ. В оставащите дни до изборите няма да спрем, ще продължим да помагаме на органите да разкриват истината за това какво и как се случва по време на един изборен процес“, категоричен бе криминалният психолог и кандидат за народен представител.

Той сподели, че когато е взел решение да се включи в политическия живот, съвсем не е очаквал, че ще му се налага основната част от работата и борбата да бъде за това да се осигури честност и прозрачност на вота.

Задочно Цветанов отговори и на бившия премиер Бойко Борисов, който преди ден каза, че това ще бъдат може би най-манипулираните избори.

„Може би това ще бъдат най-честните избори, защото за всички участници в този процес ще има машинно гласуване и всички ще могат да упражнят своето право на глас, без след това някой симпатизант или пък член на бившата управляваща партия с председател Бойко Борисов да манипулира изборния процес, отстранявайки действителни бюлетини на други партии – това, което са направили тук, в Бяла Слатина“, каза Цветанов.

Той бе категоричен, че трябва да се дава гласност и на начина, по който управлява местната власт, като припомни откриването на кампанията на ГЕРБ на общинския басейн в Бяла Слатина. Във въпросния ден общественият басейн беше затворен за граждани под претекст, че се извършва профилактика.

„Това не кореспондира с демократичността и възможността за достъп до подобни масови събития, където хората могат да отидат, за да чуят различните гледни точки“, коментира Цветанов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html