вторник, 23 април 2024 г.

Първан Симеонов: Европа наистина може би е пътник

Първан Симеонов, Фейсбук

Мразя такива обобщения, но Европа наистина може би е пътник.

Затвориха цяла Западна Европа, обясниха им, че не може да се съжителства с този вирус и ще трябва да го махнем, преди да живеем нормално. Ако въобще живеем нормално. Казаха им, че трябва масово ваксиниране и няма друг начин. Ваксинираха ги. При това бързо. Казваха им, че това е краят на трудното.

И днес им казват: гответе се отново.

И тези хора – по всичко личи – няма да скочат срещу изнежените си, страхливи, безпътни ръководители. Които създадоха толкова истерия, вместо от самото начало да съобщят на хората, че е нужно да се намери мярата на личната отговорност за съжителство с този вирус. И се лутаха, и заблуждаваха, че може някой друг да ни пази. Като ни вземе свободата.

Но не им пука на западноевропейските общества. Не им пука, че заради управленска немощ години от живота им ще бъдат непълноценни. Ще се примирят, че поне имат живот. Защото така им казва услужливата провластова – правилна – интелигенция. Която иначе е много прогресивна и космополитна.

Ползвам повода да напомня: ваксинирайте се, спазвайте мерките (в България те са умерени и гъвкави) – за да не пропилеем добрия поне в България момент! Това е начинът да живеем разумно и долу-горе нормално – редом – с този вирус. Както с всеки такъв като него.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html