четвъртък, 28 март 2024 г.

Вторник с жеги, задава се още по-топло време

В по-голямата част от страната ще е слънчево с максимални температури между 31° и 36°. След обяд главно над планинските и североизточните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб югоизточен вятър.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд по северното крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 19°.

В сряда повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 34° и 39°, по Черноморието 28°-31°. Ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд. В планините на Западна България ще се развият и отделни купесто-дъждовни облаци, от които ще превали и прегърми. В четвъртък температурите ще са все още високи, но около обяд от северозапад ще започне понижение. На места, главно в Западна и Централна България, а през нощта срещу петък и в петък – и на изток, ще има валежи и гръмотевична дейност. Има повишена вероятност за значителни локални валежи и градушки.

През почивните дни остава с повишена вероятност за превалявания, в отделни райони в следобедните часове – интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър и ще е сравнително хладно за началото на юли, с максимални температури в по-голямата част от страната под 30°.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html