петък, 26 април 2024 г.

Италия оцеля след драма с продължения на „Уембли“

Италия е вторият четвъртфиналист на Евро 2020. Адзурите се справиха с Австрия с 2:1 след продължения. В редовното време мачът завърши 0:0. Голът е първи, допуснат от тима на Роберто Манчини през тази година. Италианците обаче удължиха серията си без загуба на 31 срещи, което е нов национален рекорд. На четвъртфиналите те чакат победителя от сблъсъка Белгия – Португалия. По-рано днес за четвъртфиналите се класира Дания.

Австрийците, които за първи път играха на елиминации на еврофинали, впечатлиха с изключителна енергия и вложени усилия и осезаемо затрудниха адзурите. Австрия направи по-слабо първо полувреме. През второто обаче гол в полза на тима, вкаран от Арнаутович, беше отменен заради засада. Те имаха още един шанс, но отново беше отсъдена засада. Италия пък се отчете с удар в гредата на Имобиле.

Роберто Манчини реши мача със смените си. Федерико Киеза вкара за 1:0 в 95-ата минута. После Матео Ресина направи 2:0 в самия край на първото продължение. Шест минути преди края резерва се разписа и за Австрия. Марио Калайджичич направи 2:1 и върна интригата. Това сложи край на рекордната серия от 1145 сухи минути – с три повече от предишния рекорд. Италианците обаче удържаха до края и продължиха напред.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html