16.4 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Нов доклад може би ще потвърди съществуването на извънземни

През 1972г. медиите отбелязват една любопитна статистика: от 1968 г. броят на съобщенията за наблюдавани НЛО рязко спада заедно с обществения интерес към тях.

Обясненията са, че това се дължи на научното развенчаване на явлението. Според тях докладите за НЛО са в петгодишни цикли и през настоящата (1972) трябвало да започне нов цикъл.

Някои може би не знаят, но всяко съобщение за НЛО по света много внимателно се изяснява от различни институции в САЩ.

Но затишието на такива наблюдения през 70-те години се оказва временен период. През последните години активността на НЛО и интересът на хората се засилва. Едно изказване на Джеф Безос още повече разпали страстите около феномена. „В космоса ще се случат абсолютно невероятни неща“, каза той, но замълча по въпросите какви точно. „Ще видите“, отвърна милиардера.

През 2020 г. хората в Съединените щати са направили над 7200 съобщения за наблюдения на НЛО – около 1000 повече от 2019 г. и близо 4000 повече от 2018 г., според Националния център за докладване на НЛО в Давънпорт, Вашингтон през март и април, когато голяма част от страната е била блокирана поради пандемията.

Много от тези НЛО се оказват дронове или сателити. Много, но не всички. 95% от случаите имат обяснение. А останалите 5%?

В края на април Пентагонът официално публикува военноморски кадри на „неидентифицирани въздушни явления“, които са споделени онлайн.

Пентагонът потвърди автентичността на изтекли снимки и видео на „неидентифицирани въздушни феномени“, правени през 2019 г.

Според официално съобщение до СNN Министерството на отбраната на САЩ съобщава, че кадрите представляват легитимни образи на необяснени обекти.

Снимките и видеото на триъгълно-оформени обекти, премигващи и движещи се през облаците, са заснети от персонал на флота.

Заснети са и три летящи обекта – с формата на сфера, жълъд и метален дирижабъл. От Пентагона съобщиха, че създаденият през август миналата година екип за изследване на НЛО вече проучва материалите.

Американските разузнавателни служби са инструктирани да предадат незасекретените доклади на Конгреса през юни, допълва CNN.

Видеото и изображенията на триъгълните НЛО-та станаха известни, благодарение на Джереми Корбел, който направи документалния филм „Боб Лазар: Зона 51 и летящи чинии“, както и на главния репортер на KLAS TV Джордж Кнап.

Който се интересува от НЛО и винаги се е питал дали американското правителство и тайните служби не укриват нещо, още този месец ще получи възможност да научи повече по въпроса. Специална работна група към американското Министерство на отбраната ще представи пред Конгреса доклад за НЛО. Той ще включва всички информации, които служителите на Пентагона са успели да съберат.

С други думи: представителите на военното министерство официално ще оповестят какво знаят до момента за неидентифицираните летящи обекти в американското въздушно пространство, като информацията ще бъде достъпна и за обществеността.

Ави Льоб, професор в Харвард, обяснява защо представянето на доклада в Конгреса се очаква с толкова голям интерес: „Този нов доклад се различава коренно от водените досега дискусии по темата, тъй като се базира на доказателствен материал, събран от военните с помощта на инструменти като радари и инфрачервени камери“. Според него данните в доклада най-вероятно ще свидетелстват за „възможното съществуване на обекти, движещи се по начин, който не може да бъде обяснен с познатите ни технологии“.

 

 

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html