четвъртък, 25 април 2024 г.

Унгария спря световния шампион пред 60 000 на „Пушкаш Арена“

Унгария спря световния шампион Франция и взе точка от втория си мач на Евро 2020. Пред 60 000 зрители на „Ференц Пушкаш арена“ в Будапеща двата тима завършиха 1:1, а унгарците поднесоха една от изненадите в турнира дотук. Атила Фиола вкара за домакините в добавеното време на първата част, а изравнителният гол за Франция беше дело на Антоан Гризман в 66-ата минута.

Световният шампион е с 4 точки след първите си два мача в Група F и остава начело преди двубоя между Германия и Португалия. Унгария е с точка и голова разлика 1:4.

През първата част играчите на Дидие Дешам привидно владееха положението и създадоха няколко сериозни положения, но останаха само с един точен удар във вратата. В 14-тата минута Петер Гулачи спаси удар на Бензема, а после Гризман също не сполучи при добавката. Унгарците се защитаваха решително и изчакваха на контраатаки, а в добавеното време на първата част дочакаха своя момент. След двойно подаване на левия фланг Атила Фиола проби през празното пространство и завърши точно в близкия ъгъл на Лорис. В 60-ата минута влезлият като резерва Усман Дембеле разтресе гредата със силен удар, а 6 минути по-късно изравняването дойде. Мбапе отново показа класата си и успя да овладее една дълга топка, след което пусна към Гризман в наказателното, който от няколко метра не сбърка за 1:1. Натискът на Франция продължи и 10 минути преди края Мбапе стреля от упор с левия крак, но Гулачи още веднъж спаси.

„През първото полувреме, когато трябваше да водим в резултата, се оказахме догонващи след единствената им възможност. Тази подкрепа на стадиона им даде сили. Те се защитават много добре, както направиха и срещу Португалия до 83-ата минута. Това е една точка. Очевидно не е това, на което се надявахме, но предвид контекста, така или иначе ще го приемем. Имахме прекрасни възможности през първото полувреме. Не е достатъчно за това, на което се надявахме, но трябва да го приемем“, коментира Дешан след мача.

Със седмия си гол на еврофинали пък Гризман се изравни с легендата на Англия Алън Шиърър на третото място във вечната класация.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html