събота, 20 април 2024 г.

Възстановяват се полетите с Русия, там има опасност от трета вълна на Ковид-19

Възстановяват се полетите по маршрутите Москва – София, Москва – Варна, Москва – Бургас с честота от четири полета седмично по всеки маршрут, и Екатеринбург – Бургас, Екатеринбург – Варна, Минерални води – Варна, Самара – Бургас, Ростов на Дон – Варна, Ростов на Дон – Бургас с честота от един полет седмично по всеки маршрут.

По информация на посолството ни в Москва за България решението бе взето на заседание на Оперативния щаб на руското правителство за предотвратяване на разпространението на коронавирусната инфекция в Руската федерация, ръководено от вицепремиера Татяна Голикова.

На реципрочна основа от 28 юни 2021 г. се възобновяват и редовните полети на Русия с Белгия, Йордания, Ирландия, Италия, Кипър, Република Северна Македония, САЩ, както и с Турция – от 22 юни 2021 г.

Също от 28 юни 2021 г. ще бъде увеличен броят на редовните полети с редица страни на реципрочна основа (Австрия, Азербайджан, Армения, Гърция, Катар, Сърбия, Финландия, Хърватия и Швейцария).

Това става на фона на показатели от ковид заболеваемост, която свидетелства за евентуална трета вълна от разпространението на вируса в Русия. Това е заявено официално от заместник-министърът на здравеопазването Татяна Семьонова, цитирана от ТАСС. По думите ѝ втората вълна е продължила и в началото на тази година, но данните сега позволяват да се говори за трета вълна от заразяване.

Властите в Русия са безпомощни да се справят с вълната от дезинформация и отказ от ваксиниране на руските граждани.

Не е ясно какви мерки ще предприемат българските власти при влизането на хиляди туристи на територията на страната от Русия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html