петък, 29 март 2024 г.

Племенницата на скандалния Петко Петков става шеф на Митница Пловдив

Ден след срещата между скандалния бивш митнически шеф Петко Петков и съветника на президента Пламен Узунов племенницата на Петков става шеф на Митница Пловдив, пише сайтът afera.bg. Ето хронологията:

20 май т.г. ПловдивПрес:

Евелина Харизанова от отдел „Митническо оформяне“ е новият шеф на пловдивската митница. Тя е  държавен митнически инспектор с дългогодишен стаж в системата.

Евелина Харизанова поема поста след като Павел Геренски, който беше възстановен на директорското място в Пловдив от ВАС на поста, бе назначен за зам.-директор на Агенция „Митници“ от министъра на финансите Асен Василев.“

До този момент Евелина Харизанова работи в отдел „Митническо оформяне“.

В деня, в който се провежда срещата между „стария приятел“, скандалният ексшеф на Митница София Петко Петков със секретаря по антикорупция на президента Румен Радев – Пламен Узунов, 19 май т.г. за зам-шеф на Агенция Митници е назначен Павел Геренски.

На другия ден, 20 май т.г., след като си подаваха листчета и си криха телефоните Петков и Узунов, уж заради „трансплантация“, като шеф на Митницата в Пловдив е назначена племенницата на Петко Петков Евелина Харизанова.

Тази информация първи огласи сайта Епицентър след разследването на АФЕРА.

Президентът Румен Радев нападна сайта АФЕРА, направил разследването за срещата между скандалния Петко Петков и Пламен Узунов, изрече куп квалификации за „манипулации“ и „постанови“, че било „неукоримо“ антикорупционният му секретар да приема „подаръчен плик“. Което не само е УКОРИМО, откъдето и да го погледнеш, предвид тежката отрицателна репутация на „стария приятел“ на Узунов, но е недопустимо.

Очевидно въпросният Пламен Узунов държи с нещо президента. Това се нарича търговия с влияние, смятат от АФЕРА.

От сайта питат президента дали неговите хора, назначени в ДАНС са му докладвали  как веднага след разследването на АФЕРА се е обсъждало журналистката Веселина Томова да бъде поставена на „външно наблюдение“ с още няколко лица – нейни считани за близки лица, и какво се случи след като АФЕРА освети незабавно това безобразие.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html