20.3 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Отстраненият шеф на разузнаването иска импийчмънт на президента

Освободеният председател на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов призова следващото Народно събрание да стартира процедура за импийчмънт срещу президента Румен Радев. 

„На първо място бих искал да кажа добре дошли в римската империя. Императорът го знаем и всеки ден се грижи да има хляб, кръв и зрелище. Слава Богу кръвта е все още метафорична. Това коментира бившият шеф на ДАР Атанас Атанасов по повод отстраняването си. Според него указите, с които е освободен той, както и останалите шефове на служби, са противоконституционни и на президента може да му бъде повдигната процедура по импийчмънт.

„Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и дългата ръка на един бизнесмен. През последните месеци много се говори за правовата държава, върховенството на закона, така вчера бе поискано отстраняването на шефката на Агенцията по вписванията, защото е искала да спази закона. Намираме се в ситуация, където президентските правомощия се препокриват с избрания от него служебен кабинет“, каза още той

Президентските укази са може би най-сивата част на от нашето право. Нямах възможност да си потърся правата, призовавам депутатите от следващия парламент, да го направят.

Имах възможност на втората среща с министър председателя да обясня причините за моя отпуск, те са дълбоко лични и не бих искала да ги споделям с медиите“, заяви той.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html