петък, 26 април 2024 г.

Жребият за Лигата на конференциите намигна на ЦСКА

Северномакедонският „Струга“ или „Лиепая“ от Латвия ще бъде съперник на ЦСКА във втория предварителен кръг в Лигата на конференциите, отреди жребият за тази фаза на третия по сила европейски турнир. Носителят на Купата на България ще бъде домакин в първата среща.

България има трима представителя в надпреварата – ЦСКА, „Арда“ и „Локомотив“ (Пд). Лигата на конференциите е нов турнир, който започва от това лято. Той беше създаден, за да позволи на повече клубове да участват в европейските турнири. Първият финал в Лигата на конференциите ще се проведе в Тирана, Албания.

„Арда“, който се класира за първи път в историята си за участие в европейските турнири, печелейки бараж, ще играе срещу „Апоел“ (Беер Шева). Преди 4 години „Лудогорец“ срещна тима от Израел и отпадна в третия предварителен кръг на Шампионската лига след общ резултат 3:3 и голове на чужд терен.
„Смърфовете“, които завършиха на второ място в Първа лига, ще се изправи срещу чешкия „Словачко“. Съставът завърши четвърти в чешкия шампионат.

Беше изтеглен и жребият за втория предварителен кръг в Шампионската лига. В случай, че българският шампион „Лудогорец“ отстрани „Шахтьор“ (Солигорск) от Беларус, ще срещне „Мура“ от Словения или северномакедонския „Шкендия“. При евентуално отпадане на старта в ШЛ разградчани продължават във втория кръг в Лигата на конференциите. Жребият отреди там вероятен съперник да бъде „Фола Еш“ от Люксембург или „Линкълн ред импс“ от Гибралтар.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html