20.3 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Илхан Кючюк – президент на партията на европейските либерали

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк е избран с голямо мнозинство за един от двамата президенти на партията на европейските либерали АЛДЕ. Той е председател на младежкото ДПС, негови членове се струпаха под негово ръководство миналата година около летните сараи на Ахмед Доган в „Росенец“ да бранят почетния си председател след дебаркирането на Христо Иванов на плажа.

Снимка Интернет

„Добра новина е, че един от новите президенти на АЛДЕ е от Източна Европа. Либералите разширяват своята география в Европа и в този смисъл изборът ми е не само признание за ДПС, която през последните 3 десетилетия се утвърди като гарант на либералните ценности, а и за България и региона. Ние изпращаме силно послание до гражданите в по-новите държави членки и в Западните Балкани, че техният глас се чува и могат да участват отвътре в европейските процеси, а не да бъдат статични наблюдатели“, коментира Кючюк след избора му.

Либералите и демократите в Европа създават своето политическо семейство през 1976 г., а през 1993 г., след като се разрастват и утвърждават, формират истинска европейска политическа партия, която отстоява либералните ценности и до днес.

С повече от 70 членки и хиляди индивидуални членове, са една от най-големите европейски партии, които са солидно представени в Европейския съвет, Европейската комисия, Европейския парламент и други институции.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html