събота, 20 април 2024 г.

Циципас – Зверев е първият полуфинал на „Ролан Гарос“

Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на „Ролан Гарос“ след победа в три сета над руснака Даниил Медведев – 6:3, 7:6(3), 7:5. С успеха гъркът достигна до финалната четворка на трети пореден турнир от Големия шлем и взе реванш от световния №2 за поражението на Australian Open.

Руснакът записа повече асове (5/3), а единствената двойна грешка в мача бе на сметката на Циципас, но въпреки това гъркът бе значително по-резултатен както на сервис (75/64), така и на ретур (43/27). Световният №5 имаше леко предимство по отношение на реализираните уинъри (33/31), но един от основните фактори за успеха му бе броят на непредизвиканите му грешки, който бе почти два пъти по-малък от този на съперника (24/44). Стефанос се възползва от 4 от седемте си възможности за пробив (57%), докато първата ракета на Русия оползотвори два от своите осем брейкпойнта (25%). В битка за място на финала Циципас ще премери сили с германеца Александър Зверев, който надделя убедително в последователни сетове над Алехандро Давидович Фокина. Днес са и останалите четвъртфинали при мъжете. Другата полуфинална двойка ще бъде излъчена от двубоите Надал – Шварцман и Джокович – Беретини.

Тамара Зиданшек пък стана първата тенисистка от Словения, която се класира на полуфинал в турнирите от Големия шлем. Тя стигна до тази фаза на „Ролан Гарос“, след като надделя след почти 3 часа и половина игра над испанката Паула Бадоса със 7:5, 4:6, 8:6 на централния корт „Филип Шатрие“ в Париж. Зиданшек завърши с 48 печеливши удари и 39 непредизвикани грешки, докато Бадоса записа баланс 31/47 (9 двойни). Следващата съперничка на словенката ще бъде Анастасия Павлюченкова, която се класира след драматична победа в три сета над световната №22 Елена Рибакина – 6:7(2), 6:2, 9:7.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html