петък, 26 април 2024 г.

И шефът на „Гранична полиция“ се раздели с поста си 

Поредна смяна по върховете на МВР – директорът на „Гранична полиция“ Светлан Кичиков се е разделил с поста си, съобщи БНР.

Засега няма мотиви за освобождаването му. На негово място е назначен досегашният шеф на граничната полиция в Елхово Деян Моллов.

Смяната на Кичиков идва, след като с постовете си се разделиха главният секретар Ивайло Иванов, шефът на ГДБОП Любим Янев и шефове на ключови дирекции, сред които „Инспекторат“ и „Вътрешна сигурност“.

Рокадите във „Вътрешна сигурност“ бяха предшествани от арести на полицаи в Пловдив. При акция на дирекцията бяха задържани шефът на Трето районно Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков. След това началникът на „Вътрешна сигурност“ Стефчо Банков влезе в конфликт с вътрешния министър Бойко Рашков. Банков твърдеше, че му е бил оказван натиск да арестува шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев, без да има доказателства.

В отговор Банков се раздели с поста си и срещу него започна дисциплинарно производство. Смените не подминаха и друга ключова силова структура – ДАНС. От ръководството си тръгнаха шефът на ДАНС Димитър Георгиев и заместникът му Недялко Недялков.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html