петък, 26 април 2024 г.

Японка спря Томова в Париж

Виктория Томова се прости с надеждите си за участие в основната схема на „Ролан Гарос“ след поражение в три сета от световната №155 Куруми Нара във втори кръг от квалификациите – 3:6, 6:0, 4:6. Първата ни ракета може да съжалява за резултата, тъй като не бе никак далеч от победата, но в крайна сметка не успя да достигне до последния кръг от пресявките. Българката проби още в първия гейм на срещата, но загуби следващите два гейма. При 2:3 Нара постигна нов пробив, но Вики отговори веднага с рибрейк. Японката проби за отново за 5:3 и сервира за спечелване на сета. Томова поведе с 40-15 при подаването на Нара, но не успя да пробие и така загуби първата част с 3:6. Във втория сет българката беше безапелационна и спечели с 6:0 за 26 минути. В третата решителна част Вики изостана с 1:4, но успя да изравни за 4:4. За съжаление Томова загуби следващите два гейма и така отпадна от надпреварата.

Така в основната схема ще видим само Григор Димитров. Той вече е в Париж. Това стана ясно от публикация на първата ни ракета в профила му в Инстаграм. Той е направил снимка от балкона на хотелската си стая, която очевидно е съвсем близо до един от символите на френската столица – Айфеловата кула.
По-рано този месец Димитров се прибра в България за няколко дни, за да отпразнува 30-годишния си юбилей в компанията на своето семейство в родния си град Хасково. След това той взе участие в ATP 250 турнира в Женева, където победи Иля Ивашка на 1/8-финала, прекъсвайки негативната серия от три поредни загуби. В следващата фаза обаче не успя да се справи с опитния ветеран Пабло Куевас и бе елиминиран от надпреварата.

Димитров, който е измъчван от болки в гърба, е неизменен участник на „Ролан Гарос“ от 2011 г. насам, като миналия сезон за пръв път в кариерата си достигна до втората седмица на турнира. Първата ни ракета записа победи над Грегоар Барер, Андрей Мартин и Роберто Карбайес Баена, преди да отстъпи пред Стефанос Циципас на 1/8-финалите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html