събота, 27 април 2024 г.

Байдън предлага бюджет от 6 трилиона долара за 2022 г.

Президентът Джо Байдън ще иска федерални разходи в САЩ на стойност 6 трилиона долара за финансовата 2022 година, като до 2031 г. те да нараснат до 8,2 трилиона долара, съобщи в четвъртък „Ню Йорк Таймс“ –  ден преди Белият дом да представи своето предложение за държавен бюджет.

Позовавайки се на получени от изданието документи, „Ню Йорк Таймс“ заяви, че президентът от Демократическата партия планира да покрие тези държавни разходи чрез увеличаване на данъците върху корпорациите и хората с високи доходи, както и че бюджетният дефицит ще започне да намалява през следващото десетилетие след 2030 г.

В петък Байдън трябва да представи първия си пълен бюджет от встъпването си в длъжност през януари, като той се опитва чрез него да прокара приоритетите си за инвестиране в инфраструктура, грижи за децата и други обществени дейности в национални усилия за възстановяване от коронавирусната криза.

Републиканците разкритикуваха президента, че желае нови разходи за трилиони долари, подготвяйки сцената за спорни битки относно неговите приоритети.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html