петък, 19 април 2024 г.

БНТ: Дано министър Минеков не опитва натиск върху нас

Кошлуков пред СЕМ: Предаването "Вяра и общество" не е спряно - От деня

Вярваме, че атаките на служебния министър на културата Велислав Минеков не са опит за натиск или връщане в годините, които смятахме за безвъзвратно отминали, това се казва в позиция на екипа на дирекция „Новини и актуални предавания“ в БНТ. Поводът е изказване на министъра, в което коментира, че може да поиска оставката на директора на БНТ Емил Кошлуков, заради отразяване на живо на пресконференция на ГЕРБ.

От БНТ казват, че програмата не е била прекъсната, заради излъчването, а то е било в рамките на актуален информационен блок от редовната програма на обществената телевизия. Според журналистите на БНТ скандалът с подслушването на опозиционни политици е важно събитие и затова смятат, че зрителите трябва да чуят още информация по темата и различни гледни точки.

Реакцията на журналистите е единствената позиция по скандалното изказване на Минеков, направено по-рано през деня. От кабинета на самия Емил Кошлуков отказаха да коментират мнението на Минеков и заплахите за искане на оставката на генералния директор на медията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html