четвъртък, 18 април 2024 г.

Протестърите да дадат мандат на Стефан Янев, за да не се изпокарат

Партиите на протеста да дадат мандат на служебния премиер Стефан Янев за ръководител на редовното правителство след изборите на 11 юли, за да няма следващи предсрочни избори. Иначе, ако започнат пазарлъците, те ще се изпокарат помежду си. Този съвет даде бившият зам.-шеф на ДПС Осман Октай в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“.

„За да няма следващи предсрочни избори, най-елегантният вариант за протестните партии е да се даде мандат на Стефан Янев след изборите и той да си представи този екип. Така парламентът ще работи с волята за промяна и с подкрепа на президента. Долу-горе ще се направи френският модел – Макрон представя кабинет, парламентът му го гласува“, разви тезата си Октай.

Анализаторът заяви, че за разлика от предишното служебно правителство, сега президентът Румен Радев е имал достатъчно време и информация, за да се подготви със сериозен екип. Октай припомни и ясната евро-атлантическа посока в първата седмица на новото правителство. Само за няколко дни американският посланик у нас Херо Мустафа беше при президента Румен Радев, при служебния премиер Стефан Янев и прие вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков в посолството. „Всичко това говори за активност не само на територията на България, но и за региона. Затова тези избори ще са важни. Територията България става важна логистика за опазването на мира в региона“, разтълкува значението на срещите на човека на Белия дом у нас с представителите на българските власти.

Октай очаква Румен Радев и Стефан Янев да залеят със сигнали за злоупотреби главния прокурор Иван Гешев. Така обвинител №1 щял да бъде поставен пред избор дали да си свърши работата, или да се оттегли от поста си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html