четвъртък, 28 март 2024 г.

„Левски“ не успя срещу „Царско село“

„Левски“ пропусна златен шанс да съкрати на две точки изоставането си от „Черно море“ в битката за 7-ото място, което дава право на участие в бараж за Европа. „Сините“ стигнаха само до 1:1 срещу „Царско село“ в мач, който предложи множество интересни положение пред двете врати.

През първото полувреме и двата отбора уцелиха по една греда чрез Стефан Христов и Андриан Краев. След почивката гостите не получиха чиста дузпа, след като Живко Атанасов на два пъти игра с ръка, а после и „Левски“ имаше претенции за наказателен удар за фаул срещу Здравко Димитров.

Така се стигна до 62-ата минута, когато Андерсон Кордейро със страхотен шут матира Звонимир Микулич за 1:0! В 72-ата минута „Левски“ все пак получи дузпа за нарушение на Джони Пласид срещу Мартин Петков. Зад топката застана Борислав Цонев, който не сбърка за 1:1.

До края не падна нов гол и мачът завърши без победител. Така „Левски“ има 38 точки и е на 4 от Черно море. „Царско село“ е девети с 37 пункта, следван от „Ботев“ (Пловдив) с 26.

„Съжаляваме, че не победихме. Имахме много ситуации. Така се случи, че Царско село вкара първи. За мен по-радващото беше, че успяхме да се върнем и имахме шансове да поведем. Мога само да изкажа адмирации към момчетата, защото според мен дадоха максимума от себе си, който имат в момента. Докато има шанса за седмото място – Левски ще се бори. След равенството между Ботев и Черно море се отвори възможност, от която не успяхме да се възползваме и момчетата съжаляват много. Липсваше завършващият удар, имахме достатъчно ситуации. Някои път можеш от една ситуация да отбележиш, а друг път от 15 да не вкараш. Съвсем друго щеше да бъде, ако ние бяхме отбелязали през първото полувреме. Надявам се да издържим на натоварената програма. Днес имаше момчета, които играха с проблеми, но просто ситуацията е такава, че имаме постове, които не можем да пипаме“, обяви помощник-треньорът на „сините“ Живко Миланов след мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html