20.3 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Служебният премиер Стефан Янев: Почтеност, прозрачност, професионализъм

„Да бъда служебен министър-председател е висока чест и моя огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си авторитет и жизнения си опит, градени с години, за това, че ще работя почтено при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото“, заяви служебният премиер Стефан Янев при представянето на структурата на служебното правителство в сградата на президентството.

Той допълни, че ще очаква същото и от назначените от президента служебни министри. Мотото на служебния кабинет ще бъде „Почтеност, прозрачност, професионализъм“.

„Ще работим заедно за гражданите, ще работим в полза на гражданите“, каза Стефан Янев.

По думите му, както е определила Конституцията, основен приоритет на служебното правителство е организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби.

„Очаквам всички институции да работят синхронизирано, да бъдем абсолютно безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения. Кратък е периодът за работа на служебното правителство, не мога да се ангажирам, че в този период ще успеем да решим проблемите, натрупани в годините. Единственото, което мога да кажа, е и да заявя, че ще дам всичко от себе си, както и моите колеги, за да може поне да започне този процес на решаване на проблемите“, добави Стефан Янев.

Според него честно и отговорно управление на служебния кабинет може да възстанови поне отчасти загубеното доверие в институциите.

„Ще настоявам кабинетът, всичките ми колеги и всички институции да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите в техен интерес. Ще положим необходимите усилия, за да имаме по-ефективна политическа комуникация, което обществото очаква, именно за по-смислено и адекватно политическо говорене и действие. Световната пандемия предизвика една комбинирана здравна, икономическа и социална криза в целия свят, в което България не е изключение. Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията. Само с общи усилия могат да бъдат постигнати реални резултати. В тази връзка ще работя да подадем ръка и да възстановим диалога с българския бизнес, включително по отношение на малкия и средния, който е особено засегнат от COVID пандемията“, каза още Стефан Янев.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html