петък, 19 април 2024 г.

Дни с променливо време показват как да се обличаме

сн. Pixabay

В понеделник облачността ще е променлива. Ще духа умерен севрозападен вятър. На отделни места, главно в източните и планинските райони, ще има превалявания от дъжд. По Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места след обяд ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури – между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива и само на отделни места, главно след обяд и вечерта, ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен, по високите части на Рила и Пирин – до силен западен вятър. Ще е по-хладно, с максимална температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 9°.

Във вторник захлаждането ще продължи. Облачността ще е променлива, след обяд и до полунощ над Южна България и източните райони – по-често значителна, и там ще има и краткотрайни валежи от дъжд, в Родопската област – придружени от гръмотевици.

В сряда и четвъртък повече слънце ще има сутрин. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в западната половина от страната ще има валежи и гръмотевици. Дневните температури ще се повишават и в четвъртък, когато ще се вятърът от северозапад, максималните в повечето райони отново ще са над 25°.

В петък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад и дневните температури отново ще достигнат, а в отделни райони и ще надхвърлят 30°. По-хладно ще бъде по Черноморието.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html