четвъртък, 18 април 2024 г.

Протест на фенове провали дербито „Юнайтед“ – „Ливърпул“

Дербито между „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“ няма да се играе тази вечер. Все още няма насрочена дата за провеждането му. Причината е масов протест на феновете на „червените дяволи“ срещу собствениците на клуба.
Както вече ви информирахме привържениците на домакините бяха обсадили „Олд Трафорд“, като дори навлязоха на терена. Друга група пък бе окупирала района на хотел „Лаури“, където бяха футболистите на Солскяер. Като цяло протестът бе мирен и нямаше ексцесии. Бяха повикани обаче допълнителни части на полицията, която прогони голяма част от феновете от района на стадиона.
Първоначално съдията Майкъл Оливър не бе допуснат да влезе на „Олд Трафорд“. Половин час преди предварително планирания начален час реферите все пак успяха да огледат терена от дистанция. От Висшата лига искаха мачът да се състои, но след разговори между ръководните фактори, двата клуба и съдиите бе взето решение срещата да не се проведе.

Гневът на феновете на „Ман Юнайтед“ е насочен към собствениците на клуба – фамилия Глейзър. Част от привържениците организираха протест още през 2005 г., когато те придобиха мажоритарен дял. Поредица от несполучливи решения и липса на успехи на терена увеличиха недоволството. Решението „червените дяволи“ да се присъединят към проекта Суперлига вбеси феновете, които искат клубът да бъде продаден.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html