четвъртък, 28 март 2024 г.

Официално: Английските клубове няма да участват в Суперлигата

Зрелищно фиаско е на път да претърпи амбициозният проект за създаване на европейска Суперлига по футбол. Всички английски клубове решиха да оттеглят подкрепата си към новото начинание. Първи това обявиха от „Манчестър Сити“ и „Челси“, които бяха последвани от „Ливърпул“, „Манчестър Юнайтед“, „Тотнъм“ и „Арсенал“. „Топчиите“ дори признаха, че клубът е допуснал грешка и се извиниха на феновете за нея. Провалът доведе и до оставката на изпълнителния директор на „Юнайтед“ Ед Уудуърд, който ще напусне поста си в края на годината.
„Манчестър Юнайтед няма да участва в европейската Суперлига. Вслушахме се внимателно в реакциите на феновете ни, правителството на Обединеното кралство и други заинтересовани страни. Оставаме отдадени на работата с други от футболното общество, за да излезем с устойчиви решения на дългосрочните предизвикателства пред играта“, написаха „червените дяволи“. „Футболен клуб Ливърпул може да потвърди, че нашето участие в предложените планове за формиране на Суперлига е прекратено.​ През последните дни клубът получи представителства от различни ключови заинтересовани страни, както вътрешно, така и външно, и бихме искали да им благодарим за ценния принос“, е мнението на мърсисайдци.

В Испания очакват „Барселона“ и „Атлетико“ (Мадрид) също да скъсат връзки със Суперлигата, а италианските медии обявиха, че президентът на шампиона „Ювентус“ Андреа Аниели е на път да се оттегли от поста си. Последният е в основата на проекта заедно със силния човек в „Реал“ (Мадрид) – Флорентино Перес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html