четвъртък, 25 април 2024 г.

АНТЕНИ шампион в новините за Митов и Митева!

На 8 април anteni.bg написа, че Ива Митева ще бъде кандидатът на „Има такъв народ“ за председател на 45-ото народно събрание и по всяка вероятност ще бъде избрана от новото анти-ГЕРБ мнозинство. Бе представено нейно кратко CV и цитирани няколко участия на Митева в 7/8 ТВ в предаването на Тошко Йорданов „Студио Хъ“ като правен експерт от екипа на партията. Който има желание, може да го прочете в сайта.

„Ива Митева Йорданова-Рупчева ще бъде предложението от „Има такъв народ“ за председател на 45-ото народно събрание, научи anteni.bg от източници от партията. Най-вероятно победителите в изборите ГЕРБ няма да издигнат свой кандидат за поста, тъй като другите партии едва ли ще го подкрепят. Ако бъде избрана, Митева ще бъде третата жена председател на Народното събрание след Цецка Цачева и Цвета Караянчева, и двете от ГЕРБ“.

anteni.bg, 8 април

Няколко дни никой не обърна внимание на това, само 2-3 сайта поместиха тази информация, коректно и колегиално цитирайки източника – т.е. anteni.bg. Така се прави.

И изведнъж – на 12 април великият, единствен и неповторим „24 часа“ гръмна: „Избират шеф на парламента от три жени, фаворит е Ива Митева от „Има такъв народ“! Това е „научил“ вестникът, който ще чества 30 години. Останалите две кандидатки според него са Мая Манолова и Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън“! За тези двете е нямало откъде да „научат“, докато за Митева има.

Нещо повече. Вечерта на същия ден водещата на „Още от деня“ по БНТ Надя Обретенова цитира „24 часа“ и каза Ива Миткова. Дори не си бе направила труда да й научи името.

„24 часа“, 12 април

В деня на избора на Митева – 15 април, сайтът на часовия вестник излезе с победоносното заглавие „24 часа“ позна: Ива Митева е председател на парламента“ с пояснението „както „24 часа“ вече писа“.

 

„24 часа“, 15 април

Какво сте познали бе, преписвачи! По-точно е да се каже „Както „24 часа“ преписа от anteni.bg!

Когато преди години подметнах на лидера на БСДП д-р Петър Дертлиев, че БСП са му откраднали и розата, и програмата, отговорът му бе: „Краде се от богата къща“.

На 4 март АНТЕНИ изказа предположението, че Даниел Митов ще бъде кандидатът на ГЕРБ за министър-председател.  Ето част от тази статия, която всеки може да прочете в сайта ни.

anteni.bg 4 март

Ами ако ГЕРБ предложи за премиер не Бойко Борисов, а някой друг? Още преди време премиерът бе казал, че повече няма да бъде министър-председател. Заговори се, че за този пост ще бъде поканен от чужбина млад човек, известен, който не е член на ГЕРБ. Веднага някои се сетиха за бившия външен министър в кабинета „Борисов-1“ Николай Младенов, който бе пратеник на ООН за Близкия изток. Но Младенов упорито отрече това предположение по причина здравословни проблеми.

Но като не става с външния министър от кабинета „Борисов-1“, защо пък да не стане с колегата му от второто правителство на Борисов – Даниел Митов? Млад – на 43 г.,  известен, идва от чужбина, където три години бе директор на Евразийската програма на Националния демократичен институт на САЩ , базирана в Талин.

Той винаги се е занимавал с политика в България и принадлежи на дясноцентристкото политическо пространство. Има експертиза, каквато малцина имат. Позициите му не са променени: България да бъде модерна европейска държава с модерна икономика, ориентирана към геополитическите съюзи, в които членува – НАТО и Европейския съюз.

Така че – Даниел Митов премиер? Защо пък не! 

Стана ли? Стана. Какво каза Бойко Борисов – че ще предложи млад, много проевропейски и пронатовски ориентиран кандидат. Сякаш е чел anteni.bg!

Така че, колеги, думите отлитат, написаното остава. Казали са го още древните римляни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html