сряда, 24 април 2024 г.

Продават имението, в което се възстановява Михаел Шумахер (снимки)

Семейство Шумахер е обявило за продажба имението в Гланд, край Женевското езеро, където се смята, че се възстановява и лекува легендарният Михаел. За мястото – Villa La Reserve в швейцарското алпийско градче, се пише от септември 2014-а, когато бе съобщено, че Шуми е преместен там. Месеци по-рано той падна при инцидент на ски в Алпите. От тогава състоянието на седемкратния шампион във Формула 1 е мистерия, като семейството отказва да дава каквато и да е информация за любимеца на милиони фенове по света.


Германското издание „Bunte“ пише, че имението в Гланд е обявено за продан с цена 58.7 милиона евро. То се позовава на източници в бизнеса с недвижими имоти. Според изданието, вече има и предложения от купувачи. Британският „Мирър“ допълва, че парите от продажбата на имота ще отидат за лечението на бившия пилот. В момента семейството харчи 56 000 евро седмично (3 милиона годишно) за възстановяване на здравето на легендата. За имението фамилия планира да спечели 58,9 милиона евро.
То е разположено на брега на Женевското езеро с изглед към швейцарските Алпи и включва три сгради – основна къща, такава за гости и т. нар. „MS office“ (седемкратният световен шампион е работил там, а след това и синът му Мик, който дебютира във Ф1 с тима на „Хаас“ преди няколко седмици) и басейн.

Ако се окаже вярна, информацията ще потвърди публикации в същата немска медия от 2018-а, когато „Бунте“ написа, че Корина Шумахер, съпругата на Михаел, е купила имот в Майорка и фамилията се е преместила в Испания. И импровизираната клиника за терапия на големия пилот е там, а не в Швейцария. Знае се, че за него ежедневно полагат грижи поне 7 терапевти, масажисти и лекари.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html