20.3 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Менда Стоянова се оттегля сама от всички постове в ГЕРБ

Менда Стоянова, която 4 пъти бе депутат от ГЕРБ от Пловдив и председател на Икономическата комисия в парламента,  ще си направи отвод от националното ръководство на ГЕРБ, ако кандидатурата й бъде предложена в Изпълнителната комисия на партийния форум на 11 май. 

Това сподели тя в интервю за пловдивския вестник „Марица“, помолена да коментира парламентарните избори и твърденията, че ще бъде освободена от ИК.
„Според правилата на партията се прекратяват правомощията на цялата Изпълнителна комисия и се избира нов състав. Това е нормалният процес и аз мисля, че в ръководството на партията трябва да влязат доста нови хора, включително и вместо мен. Вече два мандата съм в ИК, а мои колеги имат дори по-дълъг срок. Има нужда ръководството на ГЕРБ да бъде обновено така, както имаше нужда да бъдат обновени и кандидатдепутатските листи”, каза Менда Стоянова.

Тя беше несменяем народен представител от 2009 г., председател на парламентарната комисия по финанси и бюджет и член на ИК на ГЕРБ. Далеч преди изборите Менда Стоянова беше решила  повече да не се кандидатира за депутат ​- от една страна, заради възрастта си, въпреки че е много енергична, от друга – заради натрупаната умора на ключовия пост.

„Нека в ръководството на ГЕРБ да влязат по-млади и по-креативни хора с нова енергия, които биха могли да допринесат свежи идеи за промяна”, сподели Менда Стоянова.

Според нея Бойко Борисов трябва да си остане лидер на партията, независимо от обновлението. „Г-н Борисов е създал ГЕРБ, това е лидерска партия и тя няма нищо общо с процесите, които текат в ръководството на БСП” – така Менда Стоянова отговори на въпроса дали не повтарят модела на Корнелия Нинова.

АНТЕНИ припомня, че на 16 февруари 2013 г. Бойко Борисов заяви по Нова телевизия, че според него Менда Стоянова става за премиер. Той съобщи това в отговор на въпрос кого би назначил той за премиер. „Премиерът трябва да има по-обща визия, а Менда Стоянова има такава”, обоснова се той.

 

 

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html