вторник, 23 април 2024 г.

Костадин Паскалев: Безусловно Нинова да си тръгва! Веднага!

Костадин Паскалев, член на подалото днес оставка ИБ на БСП, ни изпрати своята позиция за състоянието на партията след катастрофалната изборна загуба. Паскалев е бивш дългогодишен кмет на Благоевград, където го наричат Костадин войвода. За два месеца той бе и регионален министър в правителството на Симеон Сакскобургготски през 2001 г.

Публикуваме цялата позиция на Костадин Паскалев без редакторска намеса.

Костадин Паскалев, снимка Интернет

Не просто загубихме изборите, преживяваме погром, без сигурност, че Партията ще го преживее!

Какви са възможностите:

  1. Стихиен саморазпад;
  2. Организирано от ръководството стопяване;
  3. Нова енергия, идеи и спасяване на лявата идея.

За да спасим лявата идея е необходима честна за гражданите и искрена за партията хладна мисъл.

Може би днес е рано за това, но утре със сигурност ще е късно!

Необходима е нова енергия, нови идеи, ново ръководство, след безусловното оттегляне на Нинова. Временно ръководство, което да организира конгрес, избор на ръководство, изготвяне на рационална програма за възстановяване на България, идейно и организационно укрепване на БСП

Необходимо е БСП да осъзнае и приеме мястото, на което ни постави суверена на тези избори:

  • БСП няма право  и е неморално да участва в управлението на България.
  • БСП следва да подкрепи всяко действие насочено към борбата с корупцията, укрепване на независима съдебна система, смяна на главния прокурор, възстановяване на държавността, преструктуриране на държавната администрация.
  • БСП трябва да подкрепи ревизия на кредитните задължения на България, поети от Борисов, разходването на държавния бюджет и европейските ресурси, системата за управление на оперативните програми, организацията на здравеопазването в ковид пандемията, мерките за подкрепа на българските граждани и бизнеси в ситуацията, реализацията на инвестиционните проекти в инфраструктурата, енергетиката и отбраната.
  • БСП трябва да изисква прозрачност на процеса на договаряне на Оперативните програми с ЕС за периода 2021-2027г.
  • БСП трябва да търси партньори за отстояване конституционния модел на държавно управление, да подкрепи изменения на изборното законодателство в посока на осигуряване на гаранции за отчитане на гласа на всеки български гражданин.
  • БСП трябва да подкрепи президента Радев за следващ мандат, като гарант за смяна на модела Борисов в управление на държавата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html